Εδώ και καιρό η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ βρίσκεται σε ανοικτή σύγκρουση με τις διαβόητες συμμορίες της χώρας που η εγκληματική τους δράση μαστίζει κυρίως την νεολαία και ο Πρόεδρός της έχει καταφέρει ένα θαύμα. Εκτός από τις συμμορίες όμως η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ είναι σε πόλεμο τώρα και με τον Τζορτζ Σόρος καθώς έχει αποκλείσει τα ιδρύματά του και τις χρηματοδοτήσεις του που θα μπορούσαν λογικά να βοηθήσουν την κοινωνία να ανακάμψει. Ο Πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ, Ναγίμπ Μπουκέλε που έχει να αντιμετωπίσει τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα, πλέον αντιμετωπίζει και μία εκστρατεία εναντίον του από τον ίδιο τον Σόρος.

“Γιατί αισθάνεται ότι δικαιούται να επιβάλλει την ατζέντα του”, είπε πρόσφατα στις ΗΠΑ, κατηγορώντας τον ότι επιδίδεται σε “προσπάθεια επιρροής” στο Ελ Σαλβαδόρ μέσω του Ιδρύματός του Open Society. Μάλιστα είχε κατηγορήσει διάφορες αριστερές εκδόσεις ότι έκαναν εκστρατεία λάσπης εναντίον του, εκστρατείες που, όπως ισχυρίστηκε, χρηματοδοτούνταν από τον Σόρος. Ο Μπουκέλε έχει δηλώσει επίσης πολύ ανοικτά και χωρίς περιστροφές ότι “σε όλες τις χώρες της Λατινικής Αμερικής υπάρχουν μέσα ενημέρωσης και “δημοσιογράφοι” που πληρώνονται από τον Σόρος. Στην πραγματικότητα δεν είναι δημοσιογράφοι, είναι πολιτικοί ακτιβιστές με μια καθορισμένη και διεστραμμένη παγκόσμια ατζέντα”.

Ο Μπουκέλε έχει πατάξει τις εγκληματικές συμμορίες στη χώρα του, φυλακίζοντας εκατοντάδες και κρατώντας τους χωρίς καν δίκη. Πολλές πόλεις του Ελ Σαλβαδόρ ευρίσκοντο σε παρακμή μαστιζόμενες από ανεργία και αναλφαβητισμό, ενώ είχαν γίνει τόποι όπου το έγκλημα και τα ναρκωτικά ήταν ο καθημερινός κανόνας.

Ο Μπουκέλε, όχι μόνο διέλυσε τις συμμορίες, αλλά πήρε και με το μέρος του τους φυλακισμένους. Σήμερα, χιλιάδες φυλακισμένοι ήπιας εγκληματικής δράσης, πρώην μέλη συμμοριών, μαζί και συγγενείς τους, εκπαιδεύονται και αναλαμβάνουν εθελοντική δράση “για την ανοικοδόμηση της χώρας”. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν νοιώθουν πια στο περιθώριο, αλλά νοιώθουν χρήσιμοι και το πιο σημαντικό: περήφανοι. Νοιώθουν ότι έχουν έχουν έναν ρόλο στην κοινωνία. Και το πείραμα έχει τρομερή επιτυχία, γεγονός που έχει κάνει τον Σόρος ακόμη πιο επιθετικό εναντίον του Μπουκέλε. Το BBC μετέδωσε ότι ο Μπουκέλε είναι αμφιλεγόμενος, καθώς επανεξελέγη για δεύτερη θητεία στην προεδρία, εξασφαλίζοντας ότι το συνταγματικό δικαστήριο ήταν γεμάτο με υποστηρικτές του. Το σύνταγμα του Ελ Σαλβαδόρ δεν επιτρέπει δεύτερη θητεία για τους προέδρους. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος κατηγόρησε πρόσφατα τις “παγκόσμιες ελίτ” για τη σήψη του κόσμου, περιγράφοντάς τες ως έναν “καταπιεστικό εχθρό με εξουσία στα μέσα ενημέρωσης και την πολιτική”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *