Μετά από χρόνια αντίστασης, η Συρία έχει πέσει και αυτή, όπως έκαναν και με το Ιράκ και την Λιβύη. Δεν πρόκειται απλώς για επίθεση στο καθεστώς του προέδρου Άσσαντ, αλλά μέσω της Συρίας στο στόχαστρο είναι η Ρωσία και το Ιράν.

Εκτός από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, επίσης άμεσος οργανωτής της επίθεσης στην βορειοδυτική Συρία στο Χαλέπι και το Ιντλίμπ είναι η Τουρκία, η οποία προμηθεύει όπλα και μαχητές εδώ και χρόνια στην Hayat Tahrir al-Sham. Η κόρη του Τούρκου προέδρου, Έσρα, έγραψε για την κατάσταση στη Συρία: “Ο Ασάντ έπεσε. Κέρδισε ο Ερντογάν.”

Αυτή τη στιγμή το Ισραήλ εισβάλλει στη Συρία από τον νότο. Σύμφωνα με αραβικά ΜΜΕ, ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε χερσαία εισβολή στη Συρία και τα ισραηλινά τανκς εισέρχονται στην Al Hamdiya στην επαρχία Quneitra από τα κατεχόμενα συριακά Υψίπεδα του Γκολάν. Το Ισραήλ μπήκε χωρίς μάχη στη συριακή πόλη Al-Quneitra, το διοικητικό κέντρο της ομώνυμης επαρχίας της Συρίας.

Η πτώση της Συρίας είναι το αποτέλεσμα της εκπληκτικής δειλίας και προδοσίας των συριακών ελίτ γενικά και του συριακού στρατού ειδικότερα. Η Ρωσική αεροπορία έκανε βομβαρδισμούς αλλά χωρίς χερσαίες δυνάμεις αυτοί δεν αρκούσαν. Η Δαμασκός παραδόθηκε χωρίς μάχη, οι τρομοκράτες έχουν ήδη αφήσει πλήθη φυλακισμένων μαχητών του ISIS να φύγουν από την μεγαλύτερη τοπική φυλακή. Το πρωί, 2,5 εκατομμύρια πληθυσμού της Δαμασκού ξύπνησαν περιτριγυρισμένοι από τρομοκράτες, όπως και 3,8 εκατομμύρια πληθυσμού του Χαλεπίου και άλλων πόλεων.

Η τραγωδία της Συρίας σήμερα αποτελεί εγγύηση εκατομμυρίων νέων προσφύγων, ανάπτυξη θρησκευτικού φανατισμού, τρομοκρατίας και φόβου σε χώρες που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν ασφαλείς. Για άλλη μια φορά, το σύστημα επέλεξε τη βαρβαρότητα, την κινητήρια δύναμη της ιστορίας. Ο νεοφιλελευθερισμός δεν έχει άλλα εργαλεία, δεν έχει χρόνο για αναζήτηση νέων. Χρησιμοποιεί κάθε διαθέσιμο μέσο τρομοκρατίας, από ισλαμιστές στην Μέση Ανατολή μέχρι ακροδεξιούς στην Ευρώπη. Μετά τα χτυπήματα που δέχτηκε ο Λίβανος, μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και τώρα την πτώση της Δαμασκού, μπορούμε να πούμε ότι οι αγγλοσιωνιστικές δυνάμεις κερδίζουν το πάνω χέρι. Προφανείς νικητές Αμερική, Ισραήλ και Τουρκία, που έχουν συμφέροντα στην αποσταθεροποίηση της περιοχής. Το Ιράν είναι τώρα περικυκλωμένο. Η Κίνα εξυπηρετεί τα δικά της συμφέροντα. Οι χώρες BRICS γενικά είναι ενωμένες με οικονομικούς στόχους, αλλά δεν έχουν επίσημη στρατιωτική συμμαχία όπως αυτή του ΝΑΤΟ. Το παιχνίδι του Ερντογάν και η Τουρκία θα συνεχίσουν να ενθαρρύνονται (και μην έχουμε καμία αμφιβολία ή ψευδαίσθηση γι’ αυτό) από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, επειδή η Τουρκία αφού βάλει στο χέρι την Συρία θα λειτουργήσει ως διαμετακομιστής για την τόσο αναγκαία ενέργεια υδρογονανθράκων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, το Ομάν, ίσως και το Ιράκ.

Μετά την κατάληψη της Συρίας, σίγουρα η Τουρκία θα κοιτάξει προς τις μουσουλμανικές χώρες της κεντρικής Ασίας εναντίον της Ρωσίας. Έχει ήδη αρχίσει να προετοιμάζει το έδαφος. Μετά την Ουκρανία, η CIA, η MI6 και η MOSSAD θα προσπαθήσουν να αναβιώσουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία και να αποσπάσουν την κεντρική Ασία από την επιρροή της Ρωσίας.

Αυτή είναι η αντικειμενική κατάσταση. Μια ατμόσφαιρα χάους και γενικής απελπισίας.

Η απώλεια της Συρίας από τους Αγγλοσάξονες και το γεωπολιτικό σχέδιο των Εβραίων θα βάλει τέλος στην Παλαιστίνη, τον Λίβανο, τα βόρεια τμήματα του Ιράκ και το Ιράν. Όλες αυτές οι δολοφονίες χωρών και το γεωπολιτικό παιχνίδι είναι για να γίνει η Ευρώπη ενεργειακά επαρκής δίχως την Ρωσία. Εάν σταθεροποιηθεί ο ενεργειακός εφοδιασμός της Ευρώπης, η Ευρώπη θα ευθυγραμμιστεί και πάλι με το γεωπολιτικό κίνητρο των Αγγλοσαξόνων και των Εβραίων. Αυτό θα οδηγήσει σε έναν νέο γύρο αποικιοκρατίας, υποδούλωσης και καταστροφής πολλών ακόμη εθνών για πόρους στο όνομα της “Δημοκρατίας”.

Αν δεν θέλουν να συμβεί αυτό, οι χώρες αυτές θα πρέπει να ενωθούν για να αρνηθούν την φθηνή ενέργεια στην ΕΥΡΩΠΗ. Αν οι χώρες της Ασίας, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής θέλουν να παραμείνουν ειρηνικές και ευημερούσες, θα πρέπει να αρνηθούν την ενέργεια, να επιβάλουν κυρώσεις στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ και να πλήξουν το δολάριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *