Όπως είναι γνωστό ο θυμόσοφος λαός μας για κάθε περίπτωση έχει διατυπώσει και την κατάλληλη παροιμία. Στην προκειμένη περίπτωση ισχύει το “Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια”.
Κατ’ αρχήν αποφασίζουμε να κόψουμε ΚΑΘΕ δεσμό με το μονοπώλιο που λέγεται ΔΕΗ  (πριν μας το κόψουν αυτοί που κάποια στιγμή μπορεί γίνει λόγω της περιρρέουσας κατάστασης) σηκώνοντας την σημαία της ανεξαρτησίας από την στυγνή εκμετάλλευση της εν λόγω εταιρείας  Με την ενέργεια αυτή παύει κανείς να πληρώνει τα διάφορα “νταβατζιλίκια”, ΧΑΡΑΤΣΙΑ, δημοτικά τέλη  ΦΠΑ, ΕΡΤ, ΑΠΕ και το “λουρί της μάνας τους” και που τελικά είναι το 60% του λογαριασμού σε σχέση με το πραγματικό κόστος του ρεύματος. Όπως είναι γνωστό η χώρα μας έχει πολύ μεγάλο χρόνο ηλιοφάνειας που σημαίνει ότι η εφαρμογή ενός ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟΥ (το τονίζουμε), είναι η καλύτερη λύση.


Ο καθένας πρέπει να υπολογίσει τις ανάγκες του σε ρεύμα και να προχωρήσει στην εγκατάσταση μιας αυτόνομης μονάδας.

Όσο για το κόστος ενός πλήρους συστήματος αναφέρονται ενδεικτικά οι δαπάνες:
  •  1100 watt  με κοστος  2000 ευρω
  •  2000 watt  με κοστος  3300 ευρω
  •  3000 watt  με κοστος  4500 ευρω
  •  4500 watt  με κοστος  6500 ευρω
  •  7200 watt  με κοστος  8000 ευρω
  •  10000 watt  με κοστος  15500 ευρω
  •  17000 watt  με κοστος  19000 ευρω
Αυτά τα κόστη είναι για αγορά και εγκατάσταση έτοιμων συστημάτων. Βεβαίως υπάρχει και η δυνατότητα να προμηθευτεί κάποιος τα υλικά και να εγκαταστήσει μόνος του μαζί με επίβλεψη ηλεκτρολόγου, ένα σύστημα και ίσως σταδιακά να το μεγαλώνει. Αυτή η περίπτωση είναι πολύ πιο οικονομική αλλά θέλει βασικές γνώσεις.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
πολ. μηχανικος
panadimos@yahoo.gr  2310449295

ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΑΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΤΟ ΣΥΝΙΣΤΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ.
ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΔΕΗ.
Δυστυχως εκει κανενας δεν ειδε την φακα εβλεπαν μονο το τυρι… Ο στοχος μεσω αυτης της διαδικασιας ήταν να βαλουν περισσοτερες υποθηκες οι τραπεζες στην ακινητη περιουσια των ΕΛΛΗΝΩΝ αφου οι συμβασεις με την ΔΕΗ μπορουσαν να διακοπουν οποτεδηποτε το αποφασιζε η ΔΕΗ.
Ο παραγωγος με την συμβαση ειναι δεμενος πισθαγκωνα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *