Μία ζωή γεμάτη έντονες στιγμές, μέσα σε πολέμους, κακουχίες, πολιτικές αναταραχές, ταξίδια σε όλη τη Μεσόγειο, έρωτες σε Ελλάδα, Γερμανία και πλήθος άλλων χωρών. Ο Άγγελος Τανάγρας όσο ζούσε αποτελούσε πόλο έλξης για κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, σε ολόκληρη την Ευρώπη και τις Η.Π.Α.
Το “TheTanagrasProject” ερευνά όλα τα γεγονότα γύρω από την εμβληματική (αλλά λησμονημένη) ιστορική φιγούρα του Άγγελου Τανάγρα (ψευδώνυμο του Άγγελου Ευαγγελίδη), γνωστού λογοτέχνη, διπλωμάτη, στρατιωτικού ιατρού και αργότερα μοναδικού προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχικών Ερευνών (Ε.Ψ.Ε.).
Στόχος του “TheTanagrasProject” είναι η ευαισθητοποίηση των ελληνικών αρχών (ή μέρους αυτών) για τον επαναπατρισμό των ημερολογίων του Άγγελου Τανάγρα στην Ελλάδα, τη μόνιμη έκθεση του σπάνιου αυτού αρχειακού υλικού στο ίδρυμα Μπενάκη, όπου θα μπορέσουν και να προστατευθούν στο Τμήμα Ιστορικών Αρχείων, αλλά και να προβληθούν μέσω μίας μόνιμης ή εποχιακής έκθεσης (υπάρχει εξαιρετικό σπάνιο φωτογραφικό υλικό) που θα προσελκύσει χιλιάδες Έλληνες και τουρίστες. Κυρίως όμως για να γίνει εφικτή η γνωριμία του σύγχρονου Έλληνα με το τόσο παράξενο, άλλα άκρως επιστημονικό, αυτό παρελθόν του.
Ένα σχετικό ειδικό petition έχει οργανωθεί από το TheTanagrasProject, όπου συλλέγονται υπογραφές για την επιστροφή των ημερολογίων στην Ελλάδα. Όσο περισσότερες υπογραφές συλλεχθούν, τόσο μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα δείξουν οι ελληνικοί φορείς για το σπάνιο αυτό αρχειακό υλικό. Για να υπογράψετε επισκεφθείτε τη διεύθυνση:
Για περισσότερες πληροφορίες: http://tanagras.iwrite.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *