Λαχανοκομία
Σπέρνουμε φασόλια σκάβοντας καλά το χώμα και ρίχνοντάς τους αρκετή κοπριά. Η σπορά γίνεται σε γραμμές που πρέπει ν’ απέχουν μεταξύ τους μισό μέτρο. Οι λάκκοι που θα σκάψουμε έχουν βάθος έως 6 πόντους και απόσταση ο ένας από τον άλλο 25 πόντους. Στις αναρριχώμενες, δίπλα σε κάθε λάκκο βάζουμε ένα παλούκι μέχρι 2,5 μέτρα. Σκάβουμε το χώμα που θα βάλουμε κολοκυθιές. Σπέρνουμε μελιτζάνες, ντομάτες, φυτεύουμε φρέσκα κουκιά και αρακά. Φυτεύουμε πατάτες, ραδίκια. Σπέρνουμε σε φυτώρια πράσα. Μπορούμε να σπείρουμε αντίδια. καρότα, σέλινο και μαϊντανό. Φυτεύουμε φράουλες.
Δενδροκομία
Φυτεύουμε εσπεριδοειδή αειθαλή. Κλαδεύουμε ελιές και κάνουμε και δεύτερο σκάψιμο γύρω τους. Κλαδεύουμε εσπεριδοειδή και τα ραντίζουμε συνεχώς με θειασβέστιο εναντίον των εντόμων που τα προσβάλλουν. Για τον ίδιο σκοπό υπάρχουν τα φάρμακα: μίγμα σαπουνιού και πετρελαίου και το γαλάκτωμα πετρελαίου. Ακόμα για να δώσουμε σίδηρο στις πορτοκαλιές βάζουμε καρφιά σε διάφορα σημεία του κορμού τους και τις λιπαίνουμε με κοπριά. Αρχίζει η ανθοφορία στις βερικοκιές τις οποίες μπολιάζουμε με βλαστωμένο μάτι. Φυτεύουμε έτοιμες κερασιές και στις ορεινές περιοχές μηλιές.
Ανθοκομία
Σπέρνουμε μπιγκόνιες όπως και τον Φεβρουάριο. Μεταφυτεύουμε για τελευταία φορά κυκλάμινα. Οι τρεις προηγούμενες μεταφυτεύσεις έγιναν σε γλαστράκια. Φυτεύουμε με καταβολάδες γαρίφαλα και καμπανούλες. Αρχίζουμε να σπέρνουμε αγριοβιολέτες, αστράκια, ήλιους, κατηφέδες νυχτολούλουδα, πανσέδες, πετούνιες. Ανθίζουν οι ανεμώνες και οι ντάλιες. Θειαφίζουμε για τη μελίγκρα.
Μελισσοκομία
Όλο το σμήνος βρίσκεται σε κίνηση, γιατί η βασίλισσα γεννά. Η κυψέλη χρειάζεται ενισχυμένη τροφοδοσία, πράγμα που δεν πρέπει ν’ αγνοήσουν οι μελισσοτρόφοι. Για την περίπτωση να γίνει σμηνουργία πρέπει ο μελισσοκόμος να κάνει διαχωρισμό. Επιμένουμε: δεν πρέπει από την κυψέλη να λείψει η τροφή.
Αμπελουργία
Εξακολουθούμε το φύτεμα μοσχευμάτων χωρίς να σταματήσουμε και με καταβολάδες που στην περίπτωση αυτή αφορά τα γέρικα κλήματα που θέλουμε ν’ αντικαταστήσουμε. Κάνουμε άλλο ένα σκάλισμα στα κλήματα λίγο πριν τη βλάστηση για να ισοπεδωθεί το χώμα. Κάνουμε συμπληρωματική λίπανση με άζωτο στα επιτραπέζια κυρίως κλήματα. Κλαδεύουμε.
Γεωργία
Εξακολουθούμε την επιφανειακή λίπανση. Όπου σπείραμε καλαμπόκια μπορούμε να καλλιεργήσουμε μαζί και ήλιο, κολοκυθιές σόργο, σκουπόχορτο και γυφτοφάσολα. Συνεχίζουμε την καταστροφή των ζιζανίων στα σταροχώραφα. Στα ορεινά φυτεύουμε καλοκαιρινή πατάτα, στα βόρεια σπέρνουμε καπνά. Σπέρνουμε τριφύλλια και ζαχαρότευτλα.
Κτηνοτροφία
Να προσέχουμε τους σταύλους. Πρέπει να τους συντηρούμε καθαρούς και να σκοτώσουμε τα έντομα που αναπτύσσονται εκεί. Όσα είναι εκτός σταύλου πρέπει να φάνε ξερό χορτάρι πριν βγουν για βοσκή.
Πτηνοτροφία
Στους αναθρεπτήρες τον νεοσσών πρέπει να φροντίσουμε η θερμοκρασία να είναι 35 βαθμοί την α’ εβδομάδα κι ύστερα να χαμηλώνει κάθε εβδομάδα 2 βαθμούς ώσπου να φτάσει τους 24. Η εργασία αυτή είναι από τις πιο επιβεβλημένες γιατί η αλλαγή της θερμοκρασίας πολλές φορές σκοτώνει τα πουλάκια. Τέλος, εμβολιάζουμε τα πουλάκια κατά της ψευδοπανώλης και της διφθερίτιδας.