Το μάθημα “The Ancient Greek Hero” του Χάρβαρντ που έχει σαν βασικές πηγές μελέτης τα ομηρικά έπη, τις τραγωδίες του Αισχύλου, του Σοφοκλή και του Ευριπίδη, ποιήματα της Σαπφούς και του Πινδάρου, τους Διαλόγους του Πλάτωνα, τον Ηρόδοτο αλλά και τον Φιλόστρατο θα διατίθεται πλέον δωρεάν στο Διαδίκτυο, μέσω της πλατφόρμας edx – προϊόν συνεργασίας των Πανεπιστημίων του Χάρβαρντ και του MIT.
Ο πυρήνας του μαθήματος είναι η αρχαία εννοιολογική σημασία των λέξεων ήρωας, ηρωισμός και των αντίθετών τους, που διαφέρουν πολύ από τη σημερινή, και πως αυτή η γνώση μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την ανθρώπινη υπόστασή μας γενικότερα. Τα αρχαία κείμενα, μεταφρασμένα στα αγγλικά, συμπληρώνονται από δείγματα αρχαίας τέχνης αλλά και σύγχρονης, όπως την όπερα του Jacques Offenbach “Tales of Hoffman” και την ταινία επιστημονικής φαντασίας του Ridley Scott “Blade Runner”.
Το μάθημα διδάσκεται, σημειωτέον πάνω από 35 χρόνια, από τον Gregory Nagy, καθηγητή Κλασικών Ελληνικών Σπουδών και Συγκριτικής Λογοτεχνίας του Harvard και διευθυντή του Center for Hellenic Studies στην Washington, DC.
Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν 13 Μαρτίου, θα χρειαστεί κάποιος να διαθέτει 3-4 ώρες από τη ζωή του εβδομαδιαίως για την παρακολούθησή τους και για την εγγραφή του όπως και περαιτέρω πληροφορίες θα επισκεφτεί το official website www.edx.org

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *