Λαχανοκομία
Φυτεύουμε φασόλια και αγγούρια σε λακκάκια που απέχουν 30 Πόντους μεταξύ τους. Σπέρνουμε πεπόνια σε καλοκοπρισμένο χώμα, καθώς και καρπούζια. Σκάβουμε και λιπαίνουμε το χώμα που θα ρίξουμε κολοκυθιές. Σπέρνουμε μπάμιες, ντομάτες, φυτεύουμε λάχανα, σκόρδα. Μαζεύουμε φρέσκα κουκιά, φυτεύουμε μελιτζάνες και σέλινα.
Δενδροκομία
Αρχίζει η ανθοφορία της ελιάς. Μπολιάζουμε με βλαστωμένο μάτι τις βερικοκιές και τους κάνουμε ένα ελαφρό σκάψιμο. Αν οι κερασιές προσβληθούν από τη μύγα, μαζεύουμε τα άρρωστα κεράσια και τα καταστρέφουμε. Στις ορεινές ή ψυχρές περιοχές μπορούμε να φυτέψουμε μηλιές. Μεταχειριζόμαστε βορδιγάλλειο πολτό αν οι μηλιές προσβληθούν από την αρρώστια που κάνει σταχτόασπρες κηλίδες στα φύλλα. Ανθίζουν οι καρυδιές και για τις αρρώστιες που τις προσβάλλουν κάνουμε πολλά θειαφίσματα. Φυτεύουμε αχλαδιές, μπολιάζουμε φιστικιές.
Ανθοκομία
Σπέρνουμε μπιγκόνιες. Τα λουλούδια ανθίζουν, ο καιρός ζεσταίνει. Τα μεταφυτεύουμε στους κήπους. Με σχολαστικότητα προσπαθούμε να απαλλάξουμε τα λουλούδια από τις αρρώστιες που τα προσβάλλουν. Σκαλίζουμε και βοτανίζουμε τον κήπο και τις γλάστρες. Σπέρνουμε αγριοβιολέτες, αντράκια, γαρίφαλα, ήλιους, πετούνιες, πανσέδες. Διατηρούμε τις καμέλιες, γαρδένιες, ορτανσίες, πόθους σε θερμοκρασία πάνω από 12 βαθμούς Κελσίου.
Αμπελουργία
Συνεχίζουμε και τελειώνουμε τα ελαφρά σκαψίματα. Εξακολουθούμε το φύτεμα μοσχευμάτων. Το μέγεθος του μοσχεύματος ποικίλλει κατά τα εδάφη. Αν το έδαφος είναι ξηρό το μόσχευμα είναι μεγάλο, αν είναι υγρό τότε είναι μικρό. Κλαδεύουμε κόβοντας τους βλαστούς που έχουν ώστε να έχουν ένα έως τέσσερα μάτια στη βάση τους. Μετά το κλάδεμα αλείβουμε τις πληγές με πίσσα ενάντια στο μύκη της αποπληξίας. Καθαρίζουμε τις κρασαποθήκες.
Γεωργία
Συνεχίζουμε πάντα την ζιζανιοκτονία. Γίνεται εντατικά η σπορά ξερικού καλαμποκιού στα πεδινά. Φυτεύουμε ξερική πατάτα στα ορεινά. Αρχίζουμε να κόβουμε τριφύλλι και σπέρνουμε σουσάμι. Στα νότια σπέρνονται καπνά στα χωράφια ενώ στα βόρεια αραιώνουμε και λιπαίνουμε τα καπνά στα σπορεία. Σε ένταση το σπάρσιμο μπαμπακιού.
Κτηνοτροφία
Συνεχίζεται η τυροκόμηση. Πρέπει να προσέχουμε τα ζώα μην πάθουν τυμπανισμό λόγω της κατανάλωσης χλωρού χόρτου. Ευνουχίζουμε τα γουρούνια και όσα αρνιά θέλουμε να παχύνουν. Στα νότια κωλοκουρεύουμε τα πρόβατα. Ζευγαρώνονται αγελάδες, γαϊδούρια και άλογα ενώ επιλέγουμε τα αρνιά για την καλυτέρευση του κοπαδιού.
Πτηνοτροφία
Σφάζουμε γεναριάτικα κοκόρια. Μπολιάζουμε τις πουλάδες που συμπλήρωσαν 2-3 μήνες κατά της διφθερίτιδας και της ψευδοπανώλης. Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η εκκόλαψη νεοσσών. Τέλος όσα κοκοράκια έγιναν 40 ημερών τα χωρίζουμε από τα κοπάδια.