Το πολύκροτο βιβλίο του Ρώσου γεωπολιτικού Αλεξάντρ Ντούγκιν κυκλοφόρησε επιτέλους και στα ελληνικά από τις εκδόσεις “Έσοπτρον”.
Στο βιβλίο του αυτό ο ηγέτης του κινήματος της Ευρασίας, μιλά αφενός για την ανάγκη οριστικής ρήξης με τις παλαιές ιδεολογίες, τη Φιλελεύθερη Δημοκρατία, τον Μαρξισμό και τον Φασισμό και αφετέρου την ανάγκη των καιρών για μορφοποίηση μία νέας μεγάλης πολιτικής ιδέας η οποία όμως θα έχει ρίζες στο παρελθόν. 
Ο κόσμος βρίσκεται σήμερα στο χείλος μιας μετα-πολιτικής πραγματικότητας, όπου οι αξίες του Φιλελευθερισμού είναι τόσο βαθιά ενσωματωμένες, ώστε ο μέσος άνθρωπος δεν είναι πλέον σε θέση να το αντιληφθεί. Κατά συνέπεια, ο Φιλελευθερισμός απειλεί να μονοπωλήσει τον πολιτικό λόγο και να γεμίσει τον κόσμο με μια καθολική ομοιομορφία, καταστρέφοντας όλα εκείνα τα στοιχεία που καθιστούν τους διάφορους πολιτισμούς και λαούς μοναδικούς.
Σύμφωνα με τον Alexander Dugin, για να ξεπεράσουμε το σημερινό τέλμα χρειαζόμαστε μια Τέταρτη Ιδεολογία η οποία, αν και θα χρησιμοποιήσει στοιχεία που θα αντλήσει από τα συντρίμμια των τριών πρώτων ιδεολογιών, η ίδια θα παραμείνει καινοτόμα και μοναδική.
Βιβλίο γραμμένο από έναν μελετητή που επηρεάζει ενεργά σήμερα την κατεύθυνση της ρωσικής γεωπολιτικής στρατηγικής, η Τέταρτη Πολιτική Θεωρία αποτελεί εισαγωγή σε μια ιδέα που μπορεί να διαμορφώσει την πορεία του παγκόσμιου πολιτικού μέλλοντος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *