Να εύχεσαι να ήσουν εσύ καλύτερος.

Αν θέλεις να είσαι έτοιμος απέναντι στις προκλήσεις του αύριο, πρέπει να προετοιμαστείς σήμερα. Σωματικά και πνευματικά. Δεν γίνεται όταν έρθει μια κρίσιμη κατάσταση να την αντιμετωπίσουμε, όντας ανέτοιμοι. Ο προετοιμασμένος από καιρό άνθρωπος, δεν ξαφνιάζεται από μία επίθεση, ένα πρόβλημα, μια περίπλοκη εποχή… Ο απροετοίμαστος όμως, θα δέχεται τα χτυπήματα και θα αγανακτεί επειδή τα δέχεται. Έτσι είναι η ζωή.
Η Λυκώρεια δίνει αυτό το κίνητρο που μας εμπνέει στη ζωή μας για να δουλέψουμε πάνω στην αυτοβελτίωση ατομικά και ομαδικά. Μέσα από ωραίες δραστηριότητες, μελέτη, άθληση, δημιουργικότητα και πολλά άλλα, μαθαίνουμε πάνω απ’ όλα την τέχνη της ζωής. Οι εμπειρίες πλουτίζουν τη ζωή και είναι το καλύτερο σχολείο. Θέτουμε υψηλούς στόχους για να φθάσουμε σε όλο και πιο υψηλές κορφές. Η προετοιμασία ενός δυνατού ανθρώπου για το αύριο, απαιτεί υψηλούς στόχους. Και γιαυτό το σύμβολό μας είναι η κορυφή. Μπορεί να μην την φτάσουμε. Δεν είμαστε τέλειοι, ίσως έχουμε και πολλά ελαττώματα. Μπορεί να μην πετύχουμε τους στόχους μας, μπορεί να κάνομε λάθη, να αποτυγχάνουμε. Σημασία όμως έχει η προσπάθεια. Να έχουμε όρεξη και αγωνιστικό πνεύμα. Το ταξίδι και η θέληση μετράει πιο πολύ από τον προορισμό. Χωρίς κίνητρο και έμπνευση στη ζωή μπορεί πολύ εύκολα να τα παρατήσουμε. Όμως επίσης, χωρίς προσανατολισμό, μπορεί και να προσπαθούμε σαν χαμένοι. Γιαυτό επιπλέον, το σύμβολό μας είναι και μια “πυξίδα”, που δείχνει τα σημεία του ορίζοντα. Ο Λεονάρτντο Ντα Βίντσι έλεγε ότι η Δράση χωρίς Θεωρία είναι σαν έναν καπετάνιο που ξεκινά να ταξιδέψει χωρίς πυξίδα. Και αυτή η πυξίδα για εμάς είναι η φιλοσοφία.
Το να είμαστε ελεύθεροι σημαίνει το να έχουμε πετύχει τους στόχους της ζωής μας. Για έναν νέο άνθρωπο λοιπόν, για μια κοινωνία εντελώς διαφορετική από την σημερινή, για να μην αντιδρούμε σπασμωδικά στα χτυπήματα που δεχόμαστε, πρέπει να προετοιμαστούμε. Από τώρα. Στόχοι, Κίνητρο και Προσανατολισμός. Λυκώρεια, είναι τρόπος να ζεις.
“Φτάσε όπου δεν μπορείς”
Νίκος Καζαντζάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *