Την πώληση πλαστικών φιαλών νερού χωρητικότητας κάτω του ενός λίτρου απαγόρευσε η δημοτική Αρχή της πόλης Κονκόρντ της Μασσαχουσέτης στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο νόμος τέθηκε σε ισχύ την Πρωτοχρονιά του 2013, μετά από μια τριετή καμπάνια για τη μείωση των απορριμάτων και ενθάρρυνση χρήσης νερού από το δίκτυο ύδρευσης.
Οι παραβάτες κινδυνεύουν με πρόστιμο 25 δολαρίων, ενώ σε περίπτωση που συλληφθούν ξανά το πρόστιμο διπλασιάζεται.
Αντίστοιχο μέτρο έχει λάβει η πόλη Μπούντανουν της Αυστραλίας από το 2009, αλλά και περισσότερα από 90 πανεπιστήμια στις ΗΠΑ και άλλες χώρες.
Σύμφωνα με έρευνες, οι Αμερικανοί καταναλώνουν 50 δισεκατομμύρια μικρά πλαστικά μπουκάλια νερού ετησίως. Είναι εξωφρενικό να σκεφτεί κανείς ότι για ένα ποτήρι νερό πετάμε κι ένα πλαστικό μπουκάλι. Τα πλαστικά μπουκάλια πρέπει να απαγορευθούν παντού και να πληθύνουν οι δημόσιες βρύσες με δωρεάν νερό για όλους. Κάτι βέβαια που δεν συμφέρει τις εταιρείες εμφιάλωσης.
Η Τζιν Χιλ που ηγήθηκε της δράσης στο Κονκόρντ δήλωσε στους New York Times ότι εμπνεύστηκε από τον εγγονό της που της μετέφερε την είδηση για ένα νησί από πλαστικά απορρίμματα στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Πολλοί άλλοι δήμοι την Αμερική έχουν εγκαταστήσει μονάδες που παράγουν πετρέλαιο από τα πλαστικά απορρίμματα. Μία λύση που μείωσε εκπληκτικά τα σκουπίδια και έφερε πολλά κέρδη στους δημότες από το δωρεάν καύσιμο. http://www.youtube.com/watch?v=MzxTFeAhdoU

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *