Πρόκειται για μία ταινία αγάπης ενός ανεξάρτητου Μεξικανού σκηνοθέτη, του Αλεσάντρο Μοντεβέρντε, που έκανε την έκπληξη το 2006. Ήταν μια παραγωγή που δεν προβλήθηκε ευρέως και έγινε γνωστή αφού κέρδισε το βραβείο του Φεστιβάλ Τορόντο. Όμως δεν πρόκειται για μία απλή ταινία αγάπης. Ο ταλαντούχος αυτός σκηνοθέτης έχει δημιουργήσει μία ταινία που μιλά για τις πραγματικές αξίες και ομορφιές της ζωής… Η ταινία “Bella” μιλά για την δύναμη της φιλίας, για την μητρότητα, την οικογένεια και -ως επίκεντρο- για την αξία της αγέννητης ζωής που απειλείται από την άμβλωση, την καριέρα και την πίεση του σύγχρονου τρόπου ζωής.
Η ταινία αυτή διδάσκει ότι μερικές φορές πρέπει κανείς να χάσει τα πάντα στην καθημερινότητά του, για να εκτιμήσει αυτά που πραγματικά αξίζουν στη ζωή. Όπως στην προκειμένη περίπτωση ένα παιδί που πρόκειται να έρθει αναπάντεχα. Η ταινία βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο του φεστιβάλ του Τορόντο και κατόπιν απέσπασε πολύ θετικές κριτικές. Η δημοσιογράφος του ΝΒC έγραψε σχετικά:
“Η Bella είναι ένα ρομαντικό δράμα της καρδιάς, της ψυχής και των πανέμορφων μηνυμάτων ζωής. Είναι μια ταινία που θα μείνει μέσα σας για πάντα. Δυνατή, παθιασμένη και απρόβλεπτη, είναι μία πραγματική έκπληξη. Μία κινηματογραφική ταινία που θα μετασχηματίσει τη ζωή σας και θα σας κάνει να σκεφτείτε. Το Bella είναι ένα ένα κινηματογραφικό κόσμημα. Μια από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει.”
Το ίδιο και ο Steve McEveety, παραγωγός του “Bravehear” του “The Passion of the Christ”, σε συνέντευξη μετά την απονομή είπε ότι “εγώ έχω να δω τέτοια υποστήριξη από το κοινό από το “Πάθος””.
Ο πρόεδρος του “Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου” John P. Meyer, ήταν ο πιο ενθουσιώδης από όλους:
“Η ζωή είναι πραγματικά τόσο δύσκολή… αλλά δόξα το Θεό είναι τόσο όμορφη – πρόκειται για ένα από τα τόσο πολύ σπάνια φιλμ που σε αρπάζει από τον συναισθηματικό σου κόσμο και αρνείται πεισματικά να σ’ αφήσει. Μέχρι να τελειώσει και το τελευταίο καρέ θα αφήνετε να τρέχουν δάκρυα θλίψης και ευτυχίας – και αυτό το έργο θα είναι μία ψυχική θεραπεία για σας.”
Η ταινία λοιπόν είναι η ιστορία τριών ανθρώπων της Νέας Υόρκης που σε μια μόνο στιγμή, η ζωή τους αλλάζει ριζικά. Μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη βρίσκεται στο επίκεντρο και μεταμορφώνει την ζωή τους, κάνοντάς τους να επαναπροσδιορίσουν την σημασία όλων αυτών των σημαντικών πραγμάτων που χάνονται στο κυνήγι μιας απατηλής καθημερινότητας, εξαρτημένης από την οικονομική κατάσταση και το κυνήγι του χρήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *