Για άλλη μια φορά, η ανθρωπότητα παρακολουθεί διχασμένη αλλά και μουδιασμένη, την παγκόσμια ΝΑΤΟϊκή στρατιωτική υπερδύναμη, με σημαιοφόρο την Αμερική, να είναι έτοιμη να εξαπολύσει άλλον έναν πόλεμο στο όνομα του ανθρωπισμού. Οι αυτόκλητοι “υπερασπιστές της ελευθερίας” έχουν αναγορευθεί σε μία παγκόσμια αστυνομία που επεμβαίνει μονομερώς και αυθαίρετα, διαλύοντας χώρες οι οποίες δεν υποτάσσονται στα σχέδια της παγκόσμιας εξουσίας τους ή που επιλέγουν άλλες συμμαχίες. Αυτός ο πόλεμος δεν είναι μία μεμονωμένη επέμβαση, αλλά είναι μία μόνο μάχη ενός μεγάλου και μακροχρόνιου πολέμου που έχει εξαπολυθεί εδώ και πολλά χρόνια από την λεγόμενη “Δύση” συμπεριλαμβανομένου σε αυτή και του Ισραήλ. Για να έχουμε καλή αντίληψη της πραγματικότητας, πρέπει να έχουμε μία ευρεία εικόνα της παγκόσμιας κατάστασης σήμερα. Σε αυτό τον πόλεμο τα όπλα δεν είναι μόνο στρατιωτικά, αλλά κυρίως οικονομικά, θρησκευτικά και προπαγανδιστικά. Οι οικονομικές κρίσεις που ξεσπούν σε πολλές χώρες, η ενίσχυση του θρησκευτικού φανατισμού, η πυροδότηση της μετανάστευσης… είναι στοχευμένες ενέργειες αυτού του παγκόσμιου ακήρυκτου πολέμου. Όπου τα μη συμβατικά όπλα, όπως το χρέος ή η ψυχολογική προπαγάνδα είναι ανεπαρκή να υποτάξουν τους ανθρώπους, τότε έρχεται η έξαρση των εντάσεων, των θρησκευτικών παθών και της κοινωνικής διάλυσης και τέλος αναλαμβάνουν τα συμβατικά όπλα.
Η ανθρωπότητα παρακολουθεί διχασμένη, διότι είναι θύμα χειραγώγησης και παραπληροφόρησης. Πολύ εύστοχα ο George Orwell είχε γράψει στο προφητικό του έργο “1984” ότι “Η διάδοση της αλήθειας είναι μια πράξη επαναστατική”.
Ζούμε σε ένα σύστημα στο οποίο η χειραγώγηση της σκέψης είναι το μεγαλύτερο όπλο του. Η υποστήριξη της ειρήνης και της δικαιοσύνης, αποκαλείται “ρητορική μίσους” και η πολιτική της μισαλλοδοξίας, του ιμπεριαλισμού και του πολέμου αποκαλείται “ρητορική ανθρωπισμού”. Δεν είναι πολύς καιρός πριν, που το Ισραήλ χτύπαγε με βόμβες φωσφόρου διασποράς, άμαχο πληθυσμό στην Λωρίδα της Γάζας, μετατρέποντάς την σε μία κόλαση από την οποία οι άνθρωποι δεν είχαν έξοδο διαφυγής. Αυτή την τρομοκρατική ενέργεια γενοκτονίας φυσικά οι Αμερικανικές και Βρετανικές κυβερνήσεις δεν την άκουσαν… Η ευαισθησία τους είναι επιλεκτική και υποκριτική. Πολλές φορές βασίζεται και σε καθαρά ψέματα ή προβοκάτσιες. Οι πανίσχυροι αφέντες του κόσμου, οι πιο αιμοσταγείς ρατσιστές δολοφόνοι της ανθρωπότητας, εμφανίζονται με το προσωπείο του δημοκράτη, ανθρωπιστή, προστάτη των λαών, με το προσωπείο του “καλού” και βάζουν μπροστά τις πολεμικές τους μηχανές για να ισοπεδώσουν (“απελευθερώσουν”) χώρες που (ίσως όχι πάντα και αυτές λιγότερο δικτατορικές) δεν εξυπηρετούν τα οικονομικά συμφέροντα της παγκόσμιας ελίτ. Πάντα, στο όνομα της “Δημοκρατίας” και του “ανθρωπισμού” οι παγκόσμιοι εξουσιαστές της Δύσης είναι αυτοί που έχουν καταδικάσει τον τρίτο κόσμο στην πείνα, στην εξαθλίωση και στην μετανάστευση. Οι Ευρωπαίοι διχασμένοι, είναι οι νέοι “Μηδίσαντες”. Μία οικονομική ολιγαρχία έχει επιβάλλει έναν παγκόσμιο ολοκληρωτισμό χάρη στην πολιτική του διαίρει και βασίλευε.
Αντιθέτως, οι αρχαίοι έλεγαν “η ισχύς εν τη ενώσει”, δηλαδή η δύναμη βρίσκεται στην ενότητα. Ποιά ενότητα όμως; Στην εύθραυστη ενότητα των συμφερόντων ή στην αληθινή ενότητα;
“Carthago delenda est”
Η ελευθερία δεν χαρίζεται. Δεν μπορεί να κερδηθεί από λαούς άτακτους διχασμένους και φοβισμένους. Γιατί αυτή είναι η επικρατούσα πραγματικότητα. Αυτού του είδους η διάλυση, οι μικροεθνικισμοί, οι  διαμάχες, τα μικροσυμφέροντα, εξυπηρετούν μόνο την παγκόσμια υπερδύναμη που τα χρησιμοποιεί κατά το δοκούν γιατί θέλει την ανθρωπότητα διχασμένη και ανίσχυρη, χώρες εξαρτώμενες από μικροανταλλάγματα, με απατηλούς μεγαλοϊδεατισμούς. Απέναντι στην παγκόσμια υπερδύναμη του σκότους, πρέπει να σταθεί μία νέα Τάξη. Μία δύναμη ανώτερη στρατιωτικά, οικονομικά, αλλά κυρίως πολιτιστικά. Ένας νέος Ήλιος πιο εκτυφλωτικός από τα απατηλά φώτα του κυρίαρχου συστήματος. Αυτός ο Ήλιος θα πρέπει να είναι ένα νέο ιδεώδες που θα αγκαλιάσει και θα εμπνεύσει όλη την ανθρωπότητα στην πορεία της προς το μέλλον. Απέναντι στο νεωτερικό υλιστικό – οικονομικιστικό σύστημα, ο ενεργειακός πυρήνας αυτού του νέου κόσμου θα είναι η ελληνική κοσμοθέαση. Μία παγκόσμια δύναμη που θα διέπεται από ένα Παραδοσιακό αξιακό σύστημα, ανθρωποκεντρικό, που θα ενώνει αλλά παράλληλα και θα σέβεται τις ταυτότητες και τις διαφορετικότητες των λαών. Εγγυήτρια της ειρήνης και του πολιτισμού. Με αυτόν τον Ήλιο οδηγό, οι άνθρωποι της ελευθερίας θα μπορέσουν να έχουν δύναμη τέτοια, ώστε να συντρίψουν τις αυτοκρατορίες του σκότους και της τυραννίας. Το Φως να νικήσει το Σκοτάδι. Πρέπει να γίνουμε πρόδρομοι και κήρυκες αυτού του πανανθρώπινου Ιδεώδους αρχίζοντας να οικοδομούμε αυτή την ενότητα από σήμερα. Την αληθινή ενότητα των Ομοίων. Και αυτό το πρώτο βήμα είναι το πιο δύσκολο και πραγματικά ουσιαστικό (όπως έχουμε ξαναγράψει).

Δ.Τ.

Βροχή φωτιάς εναντίων αμάχων Παλαιστινίων. Εγκλήματα πολέμου που οι απολύτως ελεγχόμενοι διεθνείς οργανισμοί δεν είδαν και δεν άκουσαν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *