Φυτεύουμε λάχανα, σκόρδα. Σπέρνουμε σπανάκι, μαρούλια, φυτεύουμε κουκιά, πατάτες, μεταφυτεύουμε αγκινάρες. Σπέρνουμε ραδίκια, σινάπια, άνηθο, κάρδαμο. Φυτεύουμε φράουλες. Μαζεύουμε μποστανικά. Πρέπει να καταστρέψουμε τα σαλιγκάρια. Ενισχύουμε όλα τα παραπάνω με κοπριά και λίπασμα. Μαζεύουμε φασόλια, μελιτζάνες και πιπεριές.
Αρχίζει το μέστωμα του ελαιόκαρπου. Μπολιάζουμε με «κοιμισμένο» μάτι τις βερικοκιές κι αρχίζουμε να φυτεύουμε νέες. Μπολιάζουμε τις νέες κερασιές και φυτεύουμε τις μπολιασμένες στο φυτώριο μηλιές. Ποτίζουμε τακτικά τις αχλαδιές και μπολιάζουμε με ενοφθαλμισμό τις φυστικιές. Μαζεύουμε φυστίκια και ψεκάζουμε τις φυστικιές κατά της σεπτόρροιας. Φυτεύουμε αειθαλή. Μαζεύουμε ροδάκινα, μπολιάζουμε δαμασκηνιές και φυτεύουμε νέες. Αρχίζουμε να μαζεύουμε κάστανα.
Ανθοκομία
Σπέρνουμε μειοσωτίδες για χειμωνιάτικη παραγωγή λουλουδιών. Τις μεταφυτεύουμε αργότερα μια δυο φορές σε καθαρό χώμα ενισχυμένο με κοπρόχωμα και τις ποτίζουμε άφθονα. Φυτεύουμε νάρκισσους (ζαμπάκια) που τους ποτίζουμε άφθονα. Αν έχουμε ορτανσίες να τις βάλουμε σε μέρη σκιερά. Τις λιπαίνουμε με παστίλιες ASEF και με λίπασμα XL60. Σπέρνουμε πανσέδες και φυτεύουμε πετούνιες, παπαρούνες και ζουμπούλια.
Αμπελουργία
Στα βαρέλια με το μούστο για απολύμανση βάζουμε ένα σακούλι με 50 γραμμάρια μεταμπισουλφίτ. Μεταφέρουμε την ξερή σταφίδα στις καθαρισμένες αποθήκες. Θειαφίζουμε τ’ αμπέλια που δίνουν κρασιά 12 ή 13 βαθμών και μαζεύουμε τα επιτραπέζια σταφύλια. Στο μούστο ρίχνουμε για κάθε 100 κιλά ένα κιλό ρετσίνι. Το κρασί uα γίνει ρετσίνι. Θειαφίζουμε τις κληματαριές.
Γεωργία
Τελειώνουμε το μάζεμα των καπνών. Στα ορεινά σπέρνουμε σίκαλη. Μαζεύουμε όψιμο ποτιστικό καλαμπόκι, ξερικό βαμβάκι και Θερίζουμε σόργο. Απολυμαίνουμε το σπόρο για τον άνθρακα και το δαυλίτη και οργώνουμε πάλι τις καλαμιές για να καταστραφούν τα ζιζάνια, να ψιλοτριφτεί το χώμα και να παραχωθούν τα φωσφορικά λιπάσματα που πρέπει αυτή την εποχή να ρίχνονται στο χωράφι.
Τα ζώα στα κοπάδια εξακολουθούν να ζευγαρώνουν, ενώ σπέρνονται κτηνοτροφικά χόρτα. Εξακολουθούμε να προσέχουμε την καθαριότητα των στάβλων.
Η πτερόρροια των πουλιών συνεχίζεται γι’ αυτό πρέπει να τους δίνουμε ενισχυμένη τροφή χωρίς να ξεχνάμε τη συχνή αλλαγή και απολύμανση του νερού. Αρχίζει η εκκόλαψη πουλιών για παραγωγή κρέατος. Ο χειμώνας πλησιάζει και κοιτάζουμε να αποκαθιστούμε ό,τι λείπει στα κοτέτσια.