Όλο το Ιπποτικό ιδεώδες μέσα σε μία φιγούρα του θρυλικού ήρωα Captain Harlock από την ομώνυμη παλιά ιαπωνική σειρά κινουμένων σχεδίων, η οποία πρόσφατα έγινε ψηφιακή ταινία. Ένας άνθρωπος που δεν είχε διάθεση να πολεμήσει, μέσα σε λίγες ημέρες βίωσε την εσωτερική του αφύπνιση και μεταβλήθηκε σε επαναστάτη. Εκείνη την εποχή στο μέλλον, η παγκόσμια συμμαχία της Γαίας, οι “Illumidas” είχαν μετατραπεί σε δυνάστη και στρατό κατοχής. Η ανθρωπότητα ζούσε ένα δράμα εξαθλίωσης και σκλαβιάς. Οι άλλοτε όμορφοι πλανήτες κινδύνευαν με ολοκληρωτική καταστροφή. Ο Captain Harlock δεν είχε συνείδηση της πραγματικής κατάστασης. Η συνειδητοποίηση ήρθε σταδιακά με αποκορύφωμα την στιγμή που χάνει την αγαπημένη του Μάγια από την απάνθρωπη εξουσία. Η Μάγια ήταν η φωνή πίσω από ένα πειρατικό ραδιοφωνικό σταθμό που μετέδιδε μηνύματα ελπίδας και ενθάρρυνσης προς τους υπόδουλους πολίτες της γης κατά τη διάρκεια της κατοχής των Illumidas. Για σύμβολο του σταθμού της είχε ένα τριαντάφυλλο. Ο Harlock, εκείνη την στιγμή που της χαρίζει ένα τριαντάφυλλο επάνω στο φέρετρό της, υψώνει και το ξίφος του πολέμου και ένας ήρωας γεννιέται. Ο ανεκπλήρωτος έρωτάς του για την Μάγια γίνεται έρωτας για όλη την Ανθρωπότητα. Και αποφασίζει να πολεμήσει γι’ αυτή την ιδέα που φλόγιζε την καρδιά της αδύναμης Μάγια. Επαναστάτης, πειρατής, περιθωριακός σε μία στιγμή… σηκώνει την μαύρη σημαία της ελευθερίας, που του είχε ράψει η Μάγια, σε ένα μικρό πειρατικό σκάφος και μαζί με ελάχιστους συντρόφους, αποφασίζει να πολεμήσει ολόκληρη την γαλαξιακή αυτοκρατορία ακόμη κι αν αυτό φαίνεται ακατόρθωτο. Μια μικρή αδελφότητα ιπποτών του διαστήματος είναι αυτή που σχηματίστηκε όταν τα ποτήρια με το κόκκινο κρασί υψώθηκαν στα χέρια τους… Είναι άνθρωποι μικροί, όχι υπολογίσιμοι και φαινομενικά αδύναμοι, μα μόλις έχουν βιώσει μία μεταμόρφωση, που τους δίνει τεράστια εσωτερική δύναμη.
O Captain Harlock είναι ο αρχετυπικός Ρομαντικός ήρωας. Ένας πειρατής του διαστήματος με όλη την φιλοσοφία ζωής ενός Ευγενούς. Ενσαρκώνει τον συμβολισμό του εξωτερικού και εσωτερικού πολέμου όπως τον βρίσκουμε σε όλη την αρχαία επική μυθολογία. Τα ίδια του τα λόγια είναι “Δεν αγωνίζομαι για χάρη κανενός… μόνο για κάτι βαθιά μέσα στην καρδιά”. Ο Ιππότης Harlock αγωνίζεται να κατακτήσει τον εαυτό του. Δεν φοβάται τον θάνατο. Τον προκαλεί σε κάθε του βήμα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη του πολεμιστή. Η νίκη επί του θανάτου. Η υπέρβασή του και η κυριαρχία επί του προσωρινού του Εγώ. Στο επεισόδιο “η Αρκάδια της νιότης μου”, αποκτά μνήμες από την προηγούμενη ενσάρξωσή του κατά την οποία ήταν πιλότος στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Συνειδητοποιεί ότι βρίσκεται σε αυτή τη ζωή για να εκπληρώσει το κάρμα του. Σύμβολο του Harlock είναι η νεκροκεφαλή και ο αριθμός 42. (Στον Ιαπωνικό πολιτισμό αυτός ο αριθμός έχει σχέση με τον θάνατο. Προφέρεται “τέσσερα δύο” ξεχωριστά και οι λέξεις “shi ni” είναι ομόηχες της φράσης “προς τον θάνατο”.)

“Με έχουν αποκαλέσει εγκληματία, τρομοκράτη, και απειλή για όλο το γνωστό σύμπαν. Αλλά ό,τι κι αν σας έχουν πει είναι ψέμα. Η αλήθεια είναι, ότι η Συμμαχία της Γαίας έχει γίνει ο χειρότερος εχθρός της Γης. Μας έχουν πάρει την ελευθερία μας, το σπίτι μας και το μέλλον μας. Είμαι ο Captain Harlock, και διοικώ το πλήρωμα του πειρατικού πλοίου Arcadia. Ήρθε η ώρα για όλη την ανθρωπότητα να πάρει θέση…
Η ελευθερία είναι η αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Η απόδειξη ότι σκέφτεται, κρίνει, ότι δεν είναι ένα πεπτικό σύστημα όπως τον έκανε η σύγχρονη εποχή. Η σύγχρονη εποχή ας είναι η αρχή της αφύπνισης των κοιμισμένων ψυχών.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *