Λένε ότι υπάρχουν βιβλία που που μπορούν να προκαλέσουν πιο ισχυρή έκρηξη κι από την δυναμίτιδα. Γιατί αυτά τα βιβλία προκαλούν μια τόσο ισχυρή εσωτερική έκρηξη, ικανή να αλλάξει ριζικά έναν άνθρωπο. Ένα από αυτά τα βιβλία είναι και αυτό. Ένα βιβλίο που μπορεί να προκαλέσει “αλυσιδωτές εσωτερικές εκρήξεις”, ώστε να μεταμορφώσει το Είναι μας, τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την Φύση και τον Άνθρωπο. Ο άνθρωπος έχει σήμερα ανάγκη το “Ιερό” περισσότερο από κάθε άλλη εποχή. Αναζητά αυτή την φλόγα που μας δίνει δύναμη να σταθούμε όρθιοι και ζωντανοί σε έναν σύγχρονο κόσμο χωρίς ψυχή και νόημα. Αυτή είναι η αποστολή της Λυκώρειας, η ανάβαση στο εσωτερικό μας όρος και η παρούσα έκδοση δεν είναι καθόλου τυχαία. Ο Ιούλιος Έβολα δείχνει μέσα από αυτές τις σελίδες, έναν δρόμο δράσης και βιωματικής ανάβασης:
“…σε κάθε μία από τις παραπάνω περιγραφές, υπάρχει μία εσωτερική και μία εξωτερική πτυχή. Μόνο η πρώτη είναι ουσιώδης, ενώ η δεύτερη είναι φυσικά επακόλουθη. Έχω επισημάνει πως, ότι έχω αναφέρει στο πλαίσιο της τεχνικής αυτής, είναι συνήθως κομμάτι της εμπειρίας των καλύτερων ορειβατών, όσοι δηλαδή δεν αντιμετωπίζουν την ορειβασία ως ένα απλό άθλημα. Αυτοί οι οποίοι σε κάθε φυσική ανάβαση βιώνουν ακόμη και στο ελάχιστο της αίσθηση μίας εσωτερικής ανύψωσης, αυτοί οι οποίοι σε κάθε παγωμένη κορυφή αντικρίζουν ένα σύμβολο άυλης αποκορύφωσης, όσοι πραγματικά αντιλαμβάνονται το μήνυμα των αχανών κενών, όπου υπάρχει μόνο ουρανός και αγνές, ελεύθερες δυνάμεις, θα βιώσουν τον εαυτό τους όχι μόνο ως σώμα αλλά ως ζωή. Είναι πιθανό να μεταμορφώσουν τις ζωές τους με μία δημιουργική τάση τόσο πολύ ώστε να μπορέσουν να επιτύχουν τα αποτελέσματα που περιέγραψα νωρίτερα.
Αντιθέτως, όσοι δεν πραγματοποιούν την ανάβαση σαν να τους τραβάει το σώμα τους, αλλά ως ένα καλογυμνασμένο υποζύγιο, αυτό που κάνουν είναι να φυλάνε τις ζωτικές δυνάμεις της ζωής. Αυτοί λοιπόν, υποστηρίζουν άμεσα και συνειδητά το σώμα με την εσωτερική του ενέργεια και επομένως εξυψώνοντάς το, ενεργοποιώντας το, και διαβιβάζοντάς το κατά τέτοιο τρόπο που δεν χρειάζεται να αγωνίζονται ενάντια στην κούραση και το βάρος της σάρκας. Είναι πολύ πιθανό να αντιλαμβάνονται στενά το τελετουργικό νόημα της ανάβασης, την ζώσα έννοια της κάθαρσης και της απελευθέρωσης, σύμφωνα με την οποία ο αρχαίος κόσμος (από το ελληνικό όρος του Ολύμπου στο Ινδικό όρος Meru), έβλεπε στα μεγάλα ύψη τον συμβολισμό των υπερανθρώπινων υπάρξεων. Αυτό που περιέγραψα στο κεφάλαιο αυτό, είναι μία οπτική αυτού του οποίου οι αρχαίοι βίωναν ως ιερό σε ένα όρος.”
(Ιούλιος Έβολα – Διαλογισμοί επί των κορυφών / Ψυχική εκπαίδευση στα βουνά)
Παραγγελίες στο email: lykoreia@gmail.com (10 ευρώ + ταχυδρομικά)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *