H απελευθέρωση της Ευρώπης προϋποθέτει και μια παγκόσμια απόσυρση των ΗΠΑ. Το τέλος της αμερικανικής κυριαρχίας πρέπει να συμβεί σε στρατιωτικό επίπεδο (διάλυση του ΝΑΤΟ και γεωπολιτική ήττα) όσο και σε οικονομικό επίπεδο.
Η απελευθέρωση της Ευρώπης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε απόπειρα ευρωπαϊκής ενοποίησης. Δεν μπορεί να υπάρξει ενοποίηση όσο παραμένει η Ευρώπη υπό την επιρροή των ΗΠΑ (γεωπολιτική – οικονομική – πολιτιστική). Αφενός λοιπόν, για να είναι ανεξάρτητη η Ευρώπη πρέπει να απελευθερωθεί από την μοχθηρή κυριαρχία του Αμερικανού «συμμάχου» της.
Αφετέρου, η ενοποίηση της Ευρώπης θα γίνει δυνατή μόνο εάν στρέφεται γύρω από συγκεκριμένους άξονες: Μεταφυσικό – Μυστικιστικό: Το ευρωπαϊκό έθνος. Πολιτικό: Το ευρωπαϊκό κράτος – σύστημα. Πολιτισμικό: Η Ελληνική κοσμοθέαση υπέρ του Δυτικού νεωτερικού πολιτισμού. Για να τεθούν οι βάσεις για αυτά χρειάζεται μια οργάνωση που θα διαμορφώσει μεταπολιτικά μία νέα γενιά με ένα βίωμα πραγματικής ευρωπαϊκής διάστασης και στα τρία αυτά επίπεδα.
Και πάνω απ’ όλα είναι η θέληση των ανθρώπων που μοιράζονται ένα κοινό πεπρωμένο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *