Ο κόσμος μας δεν αποτελείται μόνο από την τραχιά ύλη και η κατανόησή του, δεν εναπόκειται μόνο στην επίπεδη επιστημονική ανάλυση. Ζούμε μία πραγματικότητα όπου κάθε τι δεν έχει μόνο πρακτική αξία, αλλά συνήθως επικαλύπτεται από πολλαπλά συνειδησιακά στρώματα. Μία καρέκλα, μπορεί να είναι απλά ένα έπιπλο, αλλά μπορεί επίσης να είναι και ένας θρόνος. Έτσι γίνεται ένα σύμβολο δύναμης. Οι κορυφές των βουνών πολλές φορές αποτελούν τον θρόνο των Θεών και σύμβολο της ανώτερης ανθρώπινης συνείδησης.
Αυτές όλες οι συμβολικές έννοιες που συνδέονται με τα φυσικά πράγματα και τον ίδιο τον κόσμο μας εν γένει, δεν είναι αυστηρά επιστημονικού τύπου. Αυτά τα στρώματα φαντασίας και μαγείας, μπορεί να μην είναι μετρήσιμα, αλλά έχουν μεγάλη ισχύ. Ανήκουν στον κόσμο της συνείδησης και είναι μια πραγματικότητα σε διαφορετικό επίπεδο. Μεταφυσικό. Κατ’ επέκταση και η Μυθολογία, δεν είναι μία ιστορία ή ένα “παρα-μύθι”, αλλά μία αλήθεια ανωτέρου επιπέδου με πολύ μεγάλη δύναμη.
Ζούμε σε έναν κόσμο όπου η ύλη συνδέεται με ολόκληρους κόσμους συνείδησης. Σύμβολα που είναι ικανά να επικοινωνούν με πανίσχυρες ιδέες, ικανά να εξεγείρουν πλήθη και να επηρεάζουν γεγονότα σε παγκόσμια κλίμακα. Είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε να καταλαβαίνουμε αυτούς τους κόσμους της συνείδησης μέσα μας και στους πολιτισμούς μας. Είναι μία πραγματικότητα με δικούς της κανόνες, αλλά είναι και η ίδια η φύση του ανθρώπου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *