Έως τώρα οι κυβερνήσεις εδίωκαν (υποτίθεται, γιατί στην πραγματικότητα νομιμοποιούσαν) τα αυθαίρετα στις δασικές περιοχές. Πρώτη φορά η ίδια η κυβέρνηση προβαίνει άμεσα σε τέτοιων διαστάσεων βεβήλωση και καταστροφή των ελληνικών βουνών. Αποφασίζοντας και διατάσσοντας, τα αυθαίρετα των διαπλεκομένων εργολάβων της κυβέρνησης, δεν είναι αυθαίρετα. Βαπτίζονται “πράσινη επιχειρηματικότητα” με υπουργική απόφαση και αγνοώντας πλήρως τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας. Το ακόμη πιο εξοργιστικό είναι ότι στην Ελλάδα τιμωρείται η ελεύθερη κατασκήνωση με βαριά πρόστιμα, γιατί οι κατασκηνωτές -λέει- δεν σέβονται την φύση, μπορεί να την βρωμίσουν και κάτι τέτοια βαθιά υποκριτικά… Το να αλλοιώσει ο κουμπάρος του πρωθυπουργού ανεπανόρθωτα το τοπίο με 100 τόνους τσιμέντο και σίδερο, αυθαίρετα, μέσα σε περιοχή Natura, είναι αποδεκτό.
Κατά πόσο όμως είναι “πράσινη” όλη αυτή η καταστροφή; Και κατά πόσο είναι “επιχειρηματικότητα”; Κατ’ αρχήν οι μπετατζήδες δεν είναι επιχειρηματίες. Το να χαρίζει σε κάποιους ημετέρους το κράτος δημόσιες δασικές εκτάσεις για να τσιμεντάρουν ανεμογεννήτριες, ώστε να τους πληρώνει και να ρουφάνε και ευρωπαϊκές επιδοτήσεις… αυτό δεν είναι επιχειρηματικότητα. Ούτε καν επενδυτές δεν είναι. Είναι διαπλεκόμενα κρατικοδίαιτα “λαμόγια”, ενώ η όλη δραστηριότητα αρπαγής της δημόσιας γης, συνιστά εγκληματική οργάνωση τύπου Μαφίας. Το μόνο που μπορεί να υποθέσει κανείς, είναι ότι την αποκαλούν “πράσινη” γιατί είναι Πασοκικού τύπου “επιχειρηματικότητα”.
Για εμάς ακόμη και η διάνοιξη οδικού δικτύου, τέτοιας έκτασης και μεγέθους, επάνω στα βουνά είναι καταστροφή για τους ίδιους λόγους που είναι και τα αυθαίρετα. Όχι μόνο γιατί διασπάται η ενότητα του άγριου φυσικού χώρου από την ανθρώπινη παρουσία, με ότι συνέπεια μπορεί αυτό να έχει στο κλίμα και στην πανίδα, αλλά αλλοιώνεται και το τοπίο και η μαγεία που εμπνέει ο χώρος αυτός.
Θαυμάστε εικόνα από τα “παρθένα” ελληνικά βουνά σήμερα… Για αυτό το έγκλημα θα έπρεπε να ήταν όλη η εγκληματική οργάνωση της κυβέρνησης στην φυλακή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *