ΚΑΛΗ ΝΕΑ ΛΥΚΩΡΕΙΑΝΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους τους φίλους μας.

Σύμφωνα με το παραδοσιακό μας ημερολόγιο, η Εαρινή ισημερία σηματοδοτεί και την νέα χρονιά, όπως και στα περισσότερα φυσικά ημερολόγια. Ένα νέο ξεκίνημα δράσης και πνευματικής ανάπτυξης. Η φύση ξυπνά, το ίδιο και ο άνθρωπος. Η Εαρινή ισημερία συμβολίζει την αλλαγή και την μεταμόρφωση. Και στην φύση ό,τι δεν αλλάζει, ό,τι δεν εξελίσσεται, πεθαίνει.
Στην αρχαία Ελλάδα, οι γιορτές της άνοιξης ήταν το νέο ξεκίνημα. Οι Ρωμαίοι συνέχισαν να γιορτάζουν τον Μάρτιο το νέο έτος. Ήταν η αρχή του νέου πολιτικού έτους. Αργότερα και οι Βυζαντινοί γιόρταζαν την πρωτοχρονιά την 1η Μαρτίου. Οι Σλάβοι κατά την Εαρινή Ισημερία τιμούσαν τον θεό Ήλιο Γιαρίλα, προστάτη της Άνοιξης και της ευφορίας της γης. Μέχρι σήμερα το Νεβρόζ σημαίνει «νέα μέρα» και είναι η Πρωτοχρονιά των Κούρδων και των Ιρανών. Είναι η ιερή ημέρα για τους Ζωροαστρικούς και η πιο γνωστή ως Περσικό νέο έτος.
Εμείς κάθε τέτοια μέρα βρισκόμαστε κοντά στην φύση και φυτεύουμε συμβολικά έναν σπόρο. Καθαρίζουμε μέσα μας οτιδήποτε παλιό και αρνητικό. Γιορτάζουμε τον ερχομό της άνοιξης, βρίσκοντας τρόπους να δούμε περισσότερο την ζωή μας με θετικό φως. Ανανεώνουμε τον προσωπικό μας χώρο και ξεφορτωνόμαστε ότι μας βαραίνει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *