Συγγραφέας: René Guénon
Έκδοση: Εκδόσεις Δαιδάλεος, 2022
Σελίδες: 436
ISBN: 978-618-5298-52-4

Το Εσωτερικό Νόημα της Μύησης στη Μαγεία και στον Μυστικισμό είναι μια σε βάθος εισήγηση του René Guénon στο τι σημαίνει πραγματικά μύηση και για το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει αυτή στην πνευματική πραγμάτωση.

Ο συγγραφέας, όντας ο ίδιος ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους πνευματικούς δασκάλους του Δυτικού Εσωτερισμού, δεν προσεγγίζει το ζήτημα θεωρητικά, καθώς η γνώση του δεν είναι η γνώμη ενός τρίτου, αλλά μια ενορατική πνευματική επίγνωση του αληθινού νοήματος και της εμπειρίας της μύησης, την οποία ορίζει ως «μετάδοση της πνευματικής επιρροής».

Κάπως έτσι, αναπτύσσει τις προϋποθέσεις της μύησης, τις διάφορες πλάνες, εξετάζει τα ποικίλα μυητικά συστήματα και τις μυστικές εταιρείες, τα διάφορα σύμβολα και τις μυητικές τελετές, τον ρόλο της επωδής, τις μυητικές δοκιμασίες, τη σημασία των ονομάτων στους μυημένους, τα ελάσσονα και τα μείζονα μυστήρια, όπως και την αποτελεσματικότητα της μύησης στη ζωή του αναζητητή.

Πρόκειται, εν ολίγοις, για την απαραίτητη μελέτη εσωτερισμού σε όποιον ενδιαφέρεται να ξεκινήσει μια αληθινά πνευματική διαδρομή αυτεπίγνωσης, όπως και να έρθει σε έμπρακτη σχέση με μια πλευρά της πραγματικότητας, ανεξάρτητη από τα ενδεχόμενα της εκδηλωμένης τάξης.

Διάθεση: Εκδόσεις Δαιδάλεος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *