Σας ενδιαφέρει η καλλιέργεια μέσα στην πόλη; Αναρωτιέστε πώς μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε γη, πώς να αξιοποιήσετε έναν δημόσιο χώρο, πώς να μεγιστοποιήσετε την χρήση ενός μικρού χώρου που διαθέτετε, ή πώς να αναπτύξετε μία μικρή αστική επιχειρηματικότητα με τα προϊόντα σας;
Το πρόγραμμα “Cornell Small Farms” ανακοίνωσε την δωρεάν κυκλοφορία του νέου “Οδηγού για αστικές καλλιέργειες στην Νέα Υόρκη”. Ο οδηγός απαντά σε αυτές και σε πολλές άλλες συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με την καλλιέργεια σε αστικά περιβάλλοντα, και μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε ή να επεκτείνετε μια τέτοιου είδους δραστηριότητα. Μην ξεχνάτε ότι η αυτάρκεια κάθε νοικοκυριού, είναι η μόνη λύση στην κρίση και στην μόλυνση και ειδικά η παραγωγή της τροφής μας είναι η πιο πατριωτική πράξη. Οφείλουμε να πούμε όχι στις ελεημοσύνες και γίνουμε όλοι μας ανεξάρτητοι και δραστήριοι πολίτες. Αυτή θα είναι μια σημαντική κοινωνική αλλαγή. Άλλωστε η σύγχρονη τάση στον αστικό σχεδιασμό του εξωτερικού, είναι πόλεις που θα προσφέρουν πλήρη αυτάρκεια στους κατοίκους τους.
Ο οδηγός αυτός είναι 105 σελίδων, στα αγγλικά και περιέχει συμβουλές για πάρα πολλά θέματα γύρω από τεχνικές καλλιέργειας, κομποστοποίηση, οικονομικούς πόρους, ασφάλεια της εγκατάστασης, αξιοποίηση χώρων με ρύπανση, υδροπονία, κοινοτική οργάνωση, αποδοχή κουπονιών τροφίμων, επιχορήγηση και οικονομικές ευκαιρίες, και πολλά άλλα!

Ο οδηγός είναι διαθέσιμος δωρεάν και τον βρίσκετε εδώ σε μορφή pdf.
Για περισσότερες πηγές πληροφόρησης: http://nebeginningfarmers.org/publications/urban-farming/
Μεταπαίδεια: Αστική καλλιέργεια
Και μία ελληνική σχετική ιστοσελίδα: http://cityfarmer.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *