Λαχανοκομία
Σπέρνουμε όψιμα αγγούρια. Κόβουμε τις τελευταίες αγκινάρες και παύουμε να ποτίζουμε τα φυτά. Σπέρνουμε σέλινα. Θειαφίζουμε μπάμιες και κολοκυθιές για το ωίδιο, τα σέλινα και τις μελιτζάνες για τον τετράνυχο και τις ντομάτες για τον περονόσπορο. Μαζεύουμε μποστανικά.
 
Δενδροκομία
Καταπολεμούμε εντατικά στις ελιές τον δάκο, τον πυρηνοτρήτη, το ρυγχίτη, τη βαμβακούδα. Προσοχή στο πότισμα των εσπεριδοειδών: ούτε λίγο ούτε όμως και πολύ. Μπολιάζουμε τις βερικοκιές με «κοιμισμένο» μάτι. Μαζεύουμε βύσσινα. Ποτίζουμε τις αχλαδιές και κάθε δύο ποτίσματα κάνουμε ένα σκάλισμα. Ωριμάζουν τα σύκα και κξαταπολεμούμε τα διάφορα έντομα που τις προσβάλλουν.
Ανθοκομία
Σπέρνουμε κυκλάμινα σε χώμα 3/5 ερεικόχωμα, 1/5 κοπρόχωμα και 1/5 γκαζόν. Ξεριζώνουμε τα ριζώματα από το σπόρο της ανεμώνας που σπείραμε τον Αύγουστο – Σεπτέμβριο, για να ξεραθούν τα φύλλα της. Φυτεύουμε γαρίφαλα με καταβολάδες και τα ποτίζουμε με άφθονο νερό Τα προφυλάσσουμε από τις αρρώστιες που είναι: Λευκή σαπίλα, σκωρίαση, αφίδες, φυτόκορος.

Αμπελουργία
Το πρώτο Θειάφισμα στο κλήμα γίνεται πριν ανοίξει το άνθος, το δεύτερο όταν οι ρώγες είναι μικρές. Τώρα κάνουμε το τρίτο. Κυνηγάμε τις σφήκες και ψεκάζουμε με θειικό χαλκό για τον περονόσπορο. Επίσης κάνουμε ενέσεις στο έδαφος κοντά στα κλήματα κατά της φυλλοξήρας Στηρίζουμε τις κληματόβεργες αφού τις ξεφυλλίσουμε. Καταπολεμούμε τον ρυγχίτη.
Γεωργία
Ολοκληρώνεται ο θερισμός και συνεχίζεται ο αλωνισμός στα ορεινά. Αρχίζει η συγκομιδή πρώιμη ξερικού καλαμποκιού και τελειώνει η σπορά του όψιμου καλαμποκιού και των φασολιών που έχουν φυτευτεί μαζί. Καθαρίζουμε κι απολυμαίνουμε τις αποθήκες που Θα βάλουμε τα σιτηρά και απολυμαίνουμε τους σπόρους κατά του δαυλίτη. Κάνουμε δεύτερο σκάλισμα στο ξερικό βαμβάκι ενώ στο ποτιστικό κάνουμε αραίωμα και σκάλισμα. Με όλα μας τα μέσα καταπολεμούμε την μελίγκρα, το ρόδινο σκουλήκι και τον τετράνυχο. Κάνουμε 2ο σκάλισμα στα καπνά.
Κτηνοτροφία
Στην νομαδική κτηνοτροφία ζευγαρώνουμε τα αιγοπρόβατα. Φροντίζουμε να μαζέψουμε χόρτο και σανό για τους χειμωνιάτικους μήνες. Πάντα προσέχουμε στην καθαριότητα των στάβλων.
Πτηνοτροφία
Η ζέστη και οι θόρυβοι ενοχλούν τις κότες. Προσπαθούμε να τις απαλλάσσουμε από τα δύο αυτά κακά ή να μειώνουμε τις επιδράσεις όσο είναι δυνατόν πιο πολύ. Απολυμαίνουμε συχνά τα ορνιθοτροφεία καθώς και το νερό που πίνουν. Μπολιάζουμε όσες κότες είναι αμπόλιαστες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *