Λαχανοκομία
Φυτεύουμε σκόρδα. Σπέρνουμε σπανάκι, μαρούλια. Φυτεύουμε κουκιά και μεταφυτεύουμε αγγινάρες. Σπέρνουμε ραδίκια, σινάπια, άνηθο, κάρδαμο, φυτεύουμε φράουλες. Από τις παλιότερες φραουλιές κόβουμε τις καταβολάδες και δημιουργούμε νέες πρασιές. Καταπολεμούμε την κάμπια ντεπρεσάρια, τα σαλιγκάρια και τον περονόσπορο.
Δενδροκομία
Αρχίζει το μάζεμα του ελαιόκαρπου. Σκάβουμε στα επικλινή εδάφη, που έχουμε εσπεριδοειδή, σε βάθος 15-20 εκατοστά κι όταν χρειαστεί και πιο βαθιά όπου βάζουμε στον πάτο πέτρες γύρω από την ρίζα. Ύστερα γεμίζουμε τους λάκκους με νέο χώμα. Λιπαίνουμε τα εσπεριδοειδή και προσέχουμε για τις αρρώστιες τους, όπως: φυτομονάδες, εξάνθημα χλώρωση, μύκητες κ.λπ. Σκάβουμε τις μυγδαλιές γύρω στον κορμό. Φυτεύουμε βερικοκιές, μηλιές και σε φυτώρια αχλαδιές. Μαζεύουμε ροδάκινα και κάστανα.

Ανθοκομία
Βάζουμε κοπρόχωμα στις μπιγκόνιες. Να τις προφυλάσσουμε από το κρύο. Τις λιπαίνουμε με παστίλιες. Σπέρνουμε μενεξέδες σε σκιερά μέρη. Φυτεύουμε χειμώνανθους και με μόσχευμα αμπαρόριζα. Φυτεύουμε βολβώδη, ηλιοτρόπια, λεβάντα, μαργαρίτες, γεράνια, γαρίφαλα, καμπανούλες, χρυσάνθεμα, ανεμώνες, ντάλιες, νυχτολούλουδα.
Αμπελουργία
Κόβουμε όλους τους περιττούς βλαστούς στα κλήματα που έχουμε μαζέψει καθώς και τις κορυφές των υπόλοιπων βλαστών. Γύρω στα κλήματα χώνουμε κοπριά. Τρυγούμε τα όψιμα και τις κληματαριές.
Γεωργία
Αφού βρέξει οργώνουμε βαθιά τα χωράφια και παράλληλα ρίχνονται και παραχώνονται κοπριές και φωσφορικά λιπάσματα. Αρχίζουν οι σπορές. Πρώτη η βρώμη, ενώ στα ορεινά σπέρνουμε στάρι και σίκαλη και αν βρέξει κριθάρι. Τελειώνει το μάζεμα της πατάτας που σπείραμε την άνοιξη, του ποτιστικού βαμβακιού και το πιο όψιμο του καπνού. Απολυμαίνουμε τους σπόρους και τελειώνει τα μάζεμα και αλώνισμα του ρυζιού.
Πτηνοτροφία
Για να αντιμετωπίσουν τα πουλερικά το κρύο του χειμώνα που έρχεται τους δίνουμε
περισσότερους σπόρους και προσθέτουμε στο φύραμα 1% μουρουνόλαδο. Εξάλλου τους αλλάζουμε τρεις φορές την ημέρα το νερό πάντοτε απολυμασμένο. Βάζουμε άλλα χαλίκια και άμμο στην αυλή του κοτετσιού και μπολιάζουμε όλες τις κότες κατά τις χολέρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *