Υδράργυρος

Ο υδράργυρος είναι νευροτοξίνη και έχει κατηγορηθεί για τη δραματική αύξηση του αριθμού των αυτιστικών παιδιών. Είναι το δεύτερο πιο τοξικό μέταλλο μετά το πλουτώνιο. Εξαιρετικά τοξικό και βαρύ, χρησιμοποιείται στο συντηρητικό θειομερσάλη σε πολλά εμβόλια. Υδράργυρος έχει εντοπιστεί επίσης σε μολυνσμένα ψάρια, λόγω της ρύπανσης, σε ατμούς λαμπτήρων υδραργύρου και αλλού.

Πληροφορίες:

Χλώριο

Εξαιρετικά τοξικό δηλητήριο, προστέθηκε στην δημόσια παροχή νερού από το 1910 ως απολυμαντικό και κατηγορείται για νόσους του κυκλοφορικού, καρδιακών προβλημάτων, αλτσχάϊμερ, ακόμη και για καρκίνους.

Πληροφορίες:


Αλουμίνιο

Το αλουμίνιο είναι νευροτοξίνη που μειώνει την νοημοσύνη και τη μνήμη. Κατηγορείται για πρόωρη άνοια και συνδέεται επίσημα με την ασθένεια Αλτσχάϊμερ. Σε όλο και περισσότερες χώρες η χρήση του στην συσκευασία τροφίμων καταργείται. Σήμερα χρησιμοποιείται παντού: σε δοχεία αναψυκτικών, κονσέρβες, σκεύη μίας χρήσεως κ.α. Πρόσφατα το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου εξέδωσε οδηγία σύμφωνα με την οποία, σκεύη από αλουμίνιο πρέπει να αποφεύγονται. Η παραμονή μαγειρεμένων φαγητών, ιδίως όξινων, για μεγάλο χρονικό διάστημα σε σκεύη αλουμινίου, είναι επικίνδυνη.

Πληροφορίες:

Φάρμακα

Η χημεία έχει φέρει τα θετικά αλλά έχει και τα αρνητικά της αποτελέσματα. Η έγκριση των φαρμακευτικών προϊόντων από ένα δημόσιο οργανισμό, δεν σημαίνει ότι είναι ασφαλής η λήψη τους. Ειδικά η κατάχρησή τους. Πολλά από αυτά έχουν τρομερές παρενέργειες εμποδίζουν συχνά τα βιολογικά συστήματα άμυνας σε ασθένειες. Στη συνέχεια, προβλέπονται επιπλέον φάρμακα. Δεν πρέπει να κάνουμε μία ζωή χωρίς μέτρο και να καταφεύγουμε στα φάρμακα για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες.

Η ασπαρτάμη

Η τεχνητή γλυκαντική ουσία ασπαρτάμη προωθείται ως συστατικό σε προϊόντα διατροφής για την απώλεια βάρους και διαβήτη. Είναι ευρύτατα χρησιμοποιούμενη γλυκαντική ύλη από τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών τα τελευταία 30 χρόνια. Οι επίσημες υπηρεσίες τροφίμων διαβεβαιώνουν ότι είναι ασφαλής. Αποδεικνύεται όμως τελευταία ότι δεν είναι. Η μεθανόλη (οινόπνευμα ξύλου τοξικές) και φορμαλδεΰδη στο σώμα, επηρεάζουν τον εγκέφαλο, την αποδυνάμωση της όρασης, βλάπτουν το συκώτι και το πάγκρεας, και είναι ύποπτη για πολλές άλλες παθήσεις. Η ασπαρτάμη προστίθεται στις τσίκλες. Διαβάστε τις ετικέτες με τα συστατικά για να την αποφεύγετε.

Πληροφορίες:

Ραδιενέργεια

Η ραδιενέργεια μπορεί να προκαλέσει τεράστια μόλυνση από καταστροφικά ατυχήματα όπως της Φουκουσίμα και του Τσερνόμπιλ ή από ραδιενεργά απόβλητα. Υπάρχουν όμως και μέσα στο σπίτι μας μικρές πηγές που εκπέμπουν ραδιενέργεια και μπορεί να προκαλέσουν μακροπρόθεσμα προβλήματα υγείας, όπως όγκους κλπ.

MSG – Όξινο γλουταμινικό νάτριο

Το όξινο γλουταμινικό νάτριο χρησιμοποιείται ως ενισχυτικό γεύσης. Δημιουργεί προβλήματα στον εγκέφαλο και τα νεύρα. Ειδικά στα μικρά παιδιά. Μειώνει τη νοημοσύνη, μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα και δυσφορία του πεπτικού συστήματος, και μπορεί επίσης να βλάψει την καρδιά.

Πληροφορίες:

BPA – Bisphenol Acetate

Τοξική χημική ουσία στα πλαστικά. Χρησιμοποιείται παντού εδώ και 40 χρόνια. Μπουκάλια νερού, συσκευασίες τροφίμων και ποτών, CD, ιατρικές συσκευές, παιδικά παιχνίδια και προϊόντα… Σύμφωνα με έρευνες πάνω από 90% των ανθρώπων της Ευρώπης και της Αμερικής έχουμε BPA στον οργανισμό μας από αυτά που καταναλώνουμε αλλά και από τον αέρα, από πλαστικά που γίνονται σκόνη. Η Αμερικανική Υπηρεσία Φαρμάκων και Τροφίμων, το θεωρούσε ασφαλές, αλλά άλλαξε θέση το 2010 και από τότε ξεκίνησε η απαγόρευση της ουσίας, κυρίως σε παιδικά παιχνίδια και συσκευασίες τροφίμων. Αποδεικνύεται ότι ευθύνεται για σεξουαλικά προβλήματα, ανισορροπίες και μεταλλάξεις.

Πληροφορίες:

GMO – Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα

Γενετικώς τροποποιημένοι οργανισμοί που συνήθως χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με γεωργικές χημικές ουσίες, περιλαμβάνονται σε πολλά είδη ευρείας κατανάλωσης. καλαμπόκι, σόγια, ζαχαρότευτλα… Στις Ηνωμένες Πολιτείες, σχεδόν όλα τα προϊόντα τροφίμων ευρείας κατανάλωσης, περιλαμβάνουν γενετικώς τροποποιημένα είδη. Η πλειοψηφία του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων που περιέχουν την bGH ορμόνη, και τα περισσότερα ζώα που γίνονται κρέας, δεν έχουν καμία ένδειξη σε ετικέτες.

Πληροφορίες:

EMC – τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία

Ηλεκτρομαγνητικά πεδία από τα κινητά τηλέφωνα, κεραίες κινητής τηλεφωνίας μέσα στην πόλη, ασύρματες συσκευές, WiFi, κλπ., βλάπτουν σοβαρά την υγεία των ανθρώπων, των ζώων και των φυτών. Προκαλούν όγκους, καρκίνους, εγκεφαλικά προβλήματα, κεφαλαλγίες… Χρησιμοποιήστε ένα κινητό τηλέφωνο με hands free μακριά από το κεφάλι. Ποτέ wifi και ασύρματα τηλέφωνα όταν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι.
Πληροφορίες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *