Να και μία είδηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όσον αφορά στο ανθρωπιστικό κίνητρο των γενετικά μεταλλαγμένων σπόρων. Έχουν γίνει οι κυβερνήσεις υποχείρια επιχειρηματικών συμφερόντων; Εάν ναι, μήπως η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν είναι και τόσο… τυχαία;
Η είδηση αναφέρει ότι οι ΗΠΑ έθεσαν ως όρο για να δώσουν στο Ελ Σαλβαδόρ μία βοήθεια 300 εκατομμυρίων δολλαρίων, αυτό να προμηθεύεται γενετικά μεταλλαγμένους σπόρους από την Monsanto, αντί από τοπικούς προμηθευτές. US pressures El Salvador to buy Monsanto’s GMO seeds.
Αυτό μας αφορά άμεσα, καθώς πρόσφατα και οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης επικύρωσαν συμφωνία με την οποία θα επιτρέπεται στο εξής το έγκλημα της καλλιέργειας γενετικά τροποποιημένων ειδών στο ευρωπαϊκό έδαφος. Ωστόσο, κάθε χώρα που διαφωνεί θα μπορεί να απαγορεύει την καλλιέργεια στα δικά της εδάφη.
Γιαυτό ως Λυκώρεια έχουμε συντάξει ήδη μία έκθεση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και προχωρούμε και σε άμεσες κινήσεις στην Ελλάδα, αλλά και με ότι δυνατότητες πρόσβασης μπορούμε να έχουμε στις Βρυξέλλες. Μαζί με μικρούς καλλιεργητές έχουμε σχηματίσει μία ομάδα που σκοπό έχει την εκστρατεία ενημέρωσης ενάντια στην καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων ειδών και επίσης σχηματίσαμε μία παγκόσμια συμμαχία μαζί με οργανώσεις από όλο τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *